Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk

HOE GAAT EEN FOTOSHOOT IN ZIJN WERK?

Geen enkele fotoshoot is hetzelfde. Daarom is het moeilijk aan te geven wat dé werkwijze is bij een fotoshoot. Een globale beschrijving kan ik wel geven.

VOORBEREIDING

•Van tevoren gaan we doornemen wat voor foto’s je wilt hebben en wat je met de foto’s wilt gaan doen. Ook kan je het beste even foto’s via google en/of pinterest sturen zodat ik een goed idee krijg van wat je wensen zijn.

•Wil je mooie foto’s die je aan familieleden en vrienden kunt geven, wil je een portfolio opbouwen om je in te kunnen schrijven bij een modellenbureau of heb je foto’s nodig voor je eigen website?

DE FOTOSHOOT

•Tijdens de fotoshoot zal ik, daar waar nodig, aanwijzingen geven. Je zult merken dat ik liever weinig goede foto’s maak dan veel waarvan ik later de helft kan weggooien. Ik werk met tether, dit is een systeem waarbij je gelijk met mij mee kunt kijken op de computer, zo kan je gelijk zijn wat een houding voor je doet en wat je wel en niet mooi vind!

NA AFLOOP

•Bij een fotoshoot in de studio laat kan je direct mee kijken op het beeldscherm zodat je een indruk krijgt van wat er allemaal gemaakt is. Nadat we klaar zijn met fotograferen gaan we samen bij de computer zitten en gaan we gelijk jou favorieten uitkiezen zodat ik zo snel mogelijk kan beginnen met bewerken.

BEWERKING

•Aangezien alle lenzen (bekende) fouten hebben en het beeld een beetje vertekenen, pas ik eerst een lenscorrectie toe. Daarna ga ik de belichting en de kleur van de foto’s bijstellen zodat deze er goed uit komen te zien. Indien nodig knip ik een enkele foto nog wat bij om de compositie te verbeteren.

•Daarna komt het echte retoucheer werk. Tijdelijke problemen op je gezicht zoals puistjes probeer ik weg te werken en andere opvallende zaken probeer ik minder op te laten vallen.

•De bewerkte foto’s kan je zodra je een e-mail van mij hebt ontvangen downloaden via mijn website.