veelgesteldevragen

Levertijd van de foto’s

Levertijd van de foto’s

Jasmijn Bult Fotografie krijgt enorm veel vragen omtrent wanneer de foto’s klaar zijn.
De foto’s kunnen uiterlijk 1 maand na de shoot gestuurd worden dit heeft te maken met hoeveel shoots ik per week moet fotograferen en moet bewerken. U denkt misschien dat de foto’s snel bewerkt zijn? Jasmijn Bult Fotografie heeft een enorm hoge standaard als je kijkt naar de kwaliteit dit betekend dat er gemiddeld 1 uur tot anderhalf uur per foto inzit. Dit betekend dus dat er 6 uur bewerken in gaat als u een fotoshoot heeft gedaan en daar uiteindelijk 4 foto’s bij hebt gekozen. De foto’s worden uiterlijk binnen een maand geleverd.

Privacywet

De Privacywet

De Privacywet is erg belangrijk voor Jasmijn Bult Fotografie.
Wij proberen onze website zo goed te hebben beveiligd om alle user data goed op te kunnen slaan en beveiligd. Per 28 Mei geld er een nieuwe AVG.

Welke stappen hebben wij ondernomen om helemaal goed in de regels te zijn met de nieuwe AVG wet.

SSL
SSL, of eigenlijk TLS, herkenbaar aan HTTPS voor de url, is een techniek waarmee de verbinding tussen de bezoeker van een website en de server waar de website is ondergebracht wordt beveiligd middels zeer sterke encryptie. Er wordt altijd gedacht dat SSL alleen nodig is wanneer een bezoeker gegevens verstuurt via de website, maar SSL werkt twee kanten op. Met een SSL verbinding zorg je ervoor dat men niet kan meelezen met wat je naar de website verstuurt. Maar het voorkomt ook dat informatie die naar de website verstuurd wordt, of vanaf de website verzonden wordt, aangepast kan worden.

2 step verification

2-Step Verification, ook wel two steps of verification of authenticatie in twee stappen genoemd, is een hulpmiddel om je online accounts beter te beveiligen. In plaats van dat je bij het inloggen alleen je wachtwoord invoert, wordt er ook nog om een unieke code gevraagd

DDos

Bij een DDoS-aanval wordt een website of computernetwerk bestookt met berichten van honderden tot soms wel duizenden computers, op hetzelfde moment. Hierdoor raakt de website of het computernetwerk overbelast en kun je er geen gebruik meer van maken. Je merkt dit bijvoorbeeld als een specifieke website van bijvoorbeeld je bank of internetaanbieder niet meer wil laden of heel traag reageert. Wij hebben hier meerdere beveiligen op deze website zitten zodat er geen DDos aanval kan zijn.  Zo kan je maar 5 x op 1 IP adres inloggen en worden IP adressen daarna gelijk geblokkeerd en kan ik alleen maar toestaan welk IP adres kan inloggen.

Brute-Force

Een veelgebruikte methode om ergens digitaal in te breken, is via een brute-force attack. De hacker maakt dan gebruik van software die verschillende combinaties inlognamen- en wachtwoorden probeert, totdat deze uiteindelijk de juiste combinatie heeft gevonden en kan inloggen.Je raadt het al, zwakke inlognamen- en wachtwoorden zijn dus gevoelig voor een brute-force attack.
Wij hebben meerdere beveiligen op deze website zitten om Brute-Force tegen te gaan. Zo kan je maar 5 x op 1 IP adres proberen in te loggen en worden IP adressen daarna gelijk geblokkeerd en kan ik alleen maar toestaan welk IP adres kan inloggen.  Ze komen automatisch op een black list en kunnen dan niet meer proberen in te loggen.

xmlrpc.php

Een zorgwekkende trend is het misbruik van het xmlrpc.php bestand binnen WordPress-websites. Het bestand xmlrpc.php is een standaard onderdeel van WordPress. Het kan worden misbruikt voor een zogenaamde Pingback DDoS aanval, of voor een brute force attack. Wat is XMLRPC en hoe voorkom je dit misbruik? Het probleem met xmlrpc.php speelt al lange tijd: zo gingen in maart 2014 al ruim 162.000 websites urenlang offline dankzij misbruik van dit bestand. Jasmijn Bult Fotografie heeft er een beveiliging opgezet zodat niemand naar het xmlrpc.php kan gaan. Het is zo beveiligd dat je daar op geen enkele manier bij kan

De Foto’s

Wachtwoorden om in te loggen 

Zodra de foto’s klaar zijn. Krijgt de klant een mail met de inloggegevens. Jasmijn Bult Fotografie maakt voor elke klant een  random wachtwoord van minstens 16 karakters. Dit is erg belangrijk zodat je wachtwoord moeilijker te kraken is. Er zijn verschillende klanten die problemen hebben om dit wachtwoord te kopiëren. Zie deze FAQ. Helaas is het niet mogelijk om een makkelijkere wachtwoord te maken. Het wachtwoord met zo moeilijk mogelijk zijn omdat  met een makkelijk wachtwoord er makkelijker kan worden ingebroken en wij ons dan niet aan de nieuwe wet houden. Het moeilijke wachtwoord is tevens uw en onze veiligheid.

Help! Het downloaden van de foto’s lukt niet!

Help! Het downloaden van de foto’s lukt niet!

– Probeert u de foto’s via mobiel te downloaden?

Dit werkt helaas niet, dit omdat de foto’s in een zip formaat worden aangeleverd die niet worden ondersteund door mobiele telefoons. Als u alleen de mogelijkheid heeft om met een mobiel aan de foto’s te komen kunt u op google kijken of uw device dit ondersteund, Jasmijn Bult Fotografie is er niet voor verantwoordelijk als uw mobiel dit niet ondersteund en kan hier verder ook geen ondersteuning bij bieden. Ook op de mails wordt er geen reactie gegeven op de vragen omtrent mobiel.

De foto’s kunnen beter via een PC/Laptop worden gedownload, de kwaliteit zal hierop hoger zijn.

– Probeert u de foto’s via Windows te downloaden.

Helaas is er door een fout in het besturingssysteem van Windows niet mogelijk om tekst te kopiëren, het wachtwoord bestaat uit minimaal 12 letters en cijfers om te voldoen aan de AVG wet. Het beste kunt u uw wachtwoord overtypen of er voor kiezen om het wachtwoord te wijzigen. U ontvangt dan een e-mail met een Engelstalige inhoud waarin een link staat waarmee u uw wachtwoord kunt wijzigen.

Hoe gaat een fotoshoot in zijn werk

HOE GAAT EEN FOTOSHOOT IN ZIJN WERK?

Geen enkele fotoshoot is hetzelfde. Daarom is het moeilijk aan te geven wat dé werkwijze is bij een fotoshoot. Een globale beschrijving kan ik wel geven.

VOORBEREIDING

•Van tevoren gaan we doornemen wat voor foto’s je wilt hebben en wat je met de foto’s wilt gaan doen. Ook kan je het beste even foto’s via google en/of pinterest sturen zodat ik een goed idee krijg van wat je wensen zijn.

•Wil je mooie foto’s die je aan familieleden en vrienden kunt geven, wil je een portfolio opbouwen om je in te kunnen schrijven bij een modellenbureau of heb je foto’s nodig voor je eigen website?

DE FOTOSHOOT

•Tijdens de fotoshoot zal ik, daar waar nodig, aanwijzingen geven. Je zult merken dat ik liever weinig goede foto’s maak dan veel waarvan ik later de helft kan weggooien. Ik werk met tether, dit is een systeem waarbij je gelijk met mij mee kunt kijken op de computer, zo kan je gelijk zijn wat een houding voor je doet en wat je wel en niet mooi vind!

NA AFLOOP

•Bij een fotoshoot in de studio laat kan je direct mee kijken op het beeldscherm zodat je een indruk krijgt van wat er allemaal gemaakt is. Nadat we klaar zijn met fotograferen gaan we samen bij de computer zitten en gaan we gelijk jou favorieten uitkiezen zodat ik zo snel mogelijk kan beginnen met bewerken.

BEWERKING

•Aangezien alle lenzen (bekende) fouten hebben en het beeld een beetje vertekenen, pas ik eerst een lenscorrectie toe. Daarna ga ik de belichting en de kleur van de foto’s bijstellen zodat deze er goed uit komen te zien. Indien nodig knip ik een enkele foto nog wat bij om de compositie te verbeteren.

•Daarna komt het echte retoucheer werk. Tijdelijke problemen op je gezicht zoals puistjes probeer ik weg te werken en andere opvallende zaken probeer ik minder op te laten vallen.

•De bewerkte foto’s kan je zodra je een e-mail van mij hebt ontvangen downloaden via mijn website.

Hoe download u de foto’s

Algemene informatie

Jasmijn Bult heeft een eigen systeem ontworpen speciaal voor het downloaden van de foto’s van de door uw gemaakte shoot. Tijdens de shoot heeft Jasmijn Bult u om een aantal gegevens gevraagd. Deze gegevens worden verwerkt op de website en wordt er voor u een account aangemaakt. Zodra de foto’s klaar zijn zal Jasmijn Bult u een mail sturen met de inlog gegevens.
U wordt daarna doorgestuurd naar Stack van Transip. Dit is server die wij daar hebben gehost en die is volledig encrypt. De servers staan in Nederland en is helemaal legaal aan de Nederlandse wet.
Het account blijft 3 maanden actief  en zal daarna worden verwijderd. Mocht u naar 3 maanden opnieuw de download link nodig hebben kunnen wij opnieuw een account voor u aanmaken. De kosten hiervan bedragen 2 euro.

Hoe download u de foto’s

Om de foto’s te downloaden dient u zich dan in te loggen op de website. De inlogpagina staat helemaal onder aan bij de footer. Mocht u deze niet gevonden hebben dan kunt u zich ook inloggen op deze pagina. U dient dan de inloggegevens in te vullen die u in de mail heeft ontvangen.
Nadat deze gegevens zijn ingevuld zult u succesvol worden ingelogd.
Zodra u heeft ingelogd zal u automatisch worden doorgestuurd naar uw persoonlijke download pagina.
U kunt de foto’s downloaden om op het download knopje te klikken. U kunt de foto’s alleen downloaden op uw computer of laptop. Hij download de foto’s in een zip bestand en dit kan niet op elke mobiele telefoon standaard geopend worden. Dus het is aan te raden om dit via uw computer of laptop te doen. Jasmijn is niet verantwoordelijk mocht dit niet lukken op de mobiel. Zodra de foto’s zijn gedownload kunt u het tabblad sluiten en kunt u op de website onderdaan bij de footer zich afmelden. Mocht u dit niet kunnen vinden kunt u op deze pagina zich afmelden. Heeft u per ongeluk de download link weg geklikt dient u opnieuw uit te loggen en daarna weer aan te melden. U zal dan weer opnieuw naar de download link worden gestuurd.